Iata cum contribuim la reducerea emisiilor de CO2


Vrem sa ne cunoastem cat mai bine si impreuna sa incercam sa construim o lume mai buna pentru cei mici. Desi suntem un business tanar asta nu inseamna ca nu suntem dedicati si constienti de efectul pe care o astfel de afacere o poate avea asupra mediului. Incercam sa reducem amprenta asupra mediului cat mai mult, scopul este sa ajungem la un indice negativ al emisiei de CO2.

Sunt multi factori care pot ajunge sa genereze CO2 si sa polueze mediul. De la practicile de crestere a bumbacului folosit la realizarea materialului textil, la substantele uneori folosite in agricultura si pana la vopselurile folosite in industria imprimarii textilelor. La toate astea se adauga apoi ambalajele utilizate la impachetare sau ambalarea articolelor vestimentare si chiar si modalitatea de transport folosita.

Nu suntem perfecti, desigur. Inca nu am gasit o solutie perfecta pentru transport astfel incat sa eliminam complet amprenta de CO2 asupra mediului. Dar incercam sa crestem frumos si sa reducem pe cat posibil orice sursa de poluare sau emisie.

Iata cum incercam sa incurajam comertul sustenabil si responsabil: 

100% Bumbac Organic. 

Folosim doar materiale naturale certificate GOTS de cea mai buna calitate pentru ca ne dorim sa oferim produse demne de a fi purtate de cei mici. Moi si blande cu pielea lor sensibila.

Hainele din bumbac organic sunt mai bune pentru copilul tau, mai bune pentru planeta si mai bune pentru fermierii care il cultiva. Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care noi ne-am indragostit iremediabil de bumbacul organic.

GOTS asigură statutul organic al materialelor textile de la recoltarea materiilor prime prin fabricarea responsabilă din punct de vedere ecologic și social până la etichetare, are rolul de oferi o certificare de incredere consumatorilor cu privinta la calitatea si provenienta materialelor folosite in realizarea articolelor vestimentare.

Imprimeuri din vopseluri naturale.

Toate hainele din magazinul nostru sunt imprimate sau vopsite exclusiv cu substante naturale, complet sigure pentru cei mici si blande cu mediul inconjurator. Pe lista celelor mai poluante industrii din lume se afla si industria imprimarii de textile, motiv pentru care am decis sa evitam cu orice pret vopselurile sau colorantii artificiali. Printurile si imprimeurile gasite pe hainele noastre sunt realizate cu vopseluri water-based. In ceea ce priveste compozitia, vopseaua pe bază de apă este mult mai blândă cu mediul inconjurator decat alternativa plastisol. Pur și simplu nu conține niciuna dintre substanțele chimice toxice ale omologilor săi de plastisol (fără PVC, fără ftalați). Din această cauză, imprimarea pe bază de apă este mult mai puțin riscantă pentru lucratorii ce imprima hainele, consumatori și mediu.

Avem grija de oamenii din spatele hainelor noastre.

Fiecare hainuta pe care o producem spune o poveste. Fiecare piesa vestimentara este realizata cu multa grija si rabdare de o echipa de oameni minunati cu care colaboram, in Turcia.

Investim intr-o lume mai buna, un viitor bland cu cei mici.

Ne dorim sa incurajam preturile cinstite si corecte fata de producatori si fermieri deoarece consideram ca acestea sunt pietre de temelie pentru un viitor mai bun, o planeta mai curata si un trai mai bun pentru generatiile viitoare. Incurajam cu orice ocazie alegerile si practicile sustenabile si prietenoase cu mediul pentru ca intr-un final aceste alegeri sunt prietenoase si cu oamenii.

Folosim ambalaje si cutii compostabile si/sau prietenoase cu mediul.

Livram produsele doar in ambalaje realizate din carton reciclat si/sau plicuri din biopoly (origine naturala, material compostabil), acestea fiind variante sustenabile si eco-friendly, deoarece vrem sa reducem cat mai mult amprenta cu CO2 asupra mediului.